Kerstkoekjes

Voor veel kindjes is de kerstvakantie inmiddels begonnen. En wat is er nu leuker dan gezellig samen koekjes bakken? Vorig jaar hebben wij allebei koekjesuitstekers gehad. Aangezien een aantal van deze uitstekers echt voor Kerstmis waren, besloten wij om dit jaar samen te keuken in te duiken en de vormpjes uit te proberen. En dat is bijzonder goed gelukt! Deze kerstkoekjes zien er heel leuk uit, maar smaken ook nog eens heerlijk. En het was weer zo snel gemaakt dat we afspraken om toch vaker koekjes te bakken! Van dit deeg konden we namelijk zo veel koekjes maken, terwijl je niet zo lang in de keuken staat. Zeker niet met z’n tweeën! Dus vraag iemand om gezellig mee te bakken, dan ben je zo klaar en kan je ondertussen lekker kletsen!

Voor ongeveer 50 kerstkoekjes heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 350 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 100 gram boter
  • 175 gram suiker
  • 1 ei
  • 50 ml melk
  • Chocolade decoratiestiften

En zo maak je deze heerlijke kerstkoekjes:

  1. Meng de bloem met het bakpoeder en de kaneel. Smelt de boter in de magnetron.
  2. Roer de boter met de suiker glad of gebruik even de mixer. Voeg het ei en de melk toe. Voeg daarna het bloemmengsel toe en kneed het tot een soepel deeg.
  3. Verpak het deeg in plastic en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm. Steek met de uitstekers figuurtjes uit het deeg en leg op het met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak in ongeveer 15 minuten goudbruin en laat de koekjes afkoelen.
  6. Als laatste decoreer je de koekjes met de chocolade decoratiestiften. Laat ze hierna goed drogen.

Heb je geen kerstuitstekers? Bak dan een rondje of een glas en versier ze dan met een leuk kerstpatroon.
Veel bakplezier!

Liefs,
Floortje & Marjolijn