Humphrey’s Tilburg

Humpreys_1Afgelopen woensdag hadden we iets te vieren. Floortje rondde haar tweede masteropleiding af en dat moest natuurlijk gevierd worden! Na het verdedigen van de scriptie werd er thuis eerst wat champagne genuttigd en kwamen er wat borrelhapjes op tafel. Daarna gingen we met z’n allen uit eten bij Humphrey’s Tilburg. Hier zijn we al vaker geweest, vooral als er iets te vieren was. Natuurlijk werden er de nodige foto’s gemaakt en vandaag lees je hier ons verslag!

Humprey’s heeft meerdere vestigingen door heel Nederland, maar zo’n 20 jaar geleden begon het allemaal in Nijmegen. In Tilburg vind je Humprey’s op de Heuvel en het restaurant telt 3 verdiepingen. Wij zaten op de eerste verdieping, waar je meteen een leuk uitzicht hebt over het plein. Wanneer het warm is worden de balkondeuren opengezet, waardoor er een aangenaam briesje door het restaurant blaast.
Het concept is simpel, voor €24,95 heb je een driegangen-keuzemenu. Er zijn 8 verschillende voorgerechten, 9 verschillende hoofdgerechten en nog eens 8 verschillende toetjes. Er staat zowel vis als vlees op het menu en ook aan de vegetariërs onder ons is gedacht.

Terwijl we het menu aan het bestuderen waren, werd er brood met kruidenboter en olijfolie op tafel neergezet. Het brood mag je zelf aansnijden (wat een beetje onhandig is) en smaakt heerlijk!

Als voorgerecht gingen we voor de rundercarpaccio met rucola en geroosterde pompoenpitten, de gamba’s uit de oven, de Wakadori kip met sla en tay-soi-dressing en de haringtartaar met appel en rode bietjessalsa. Alle voorgerechten vielen in de smaak, maar de haringtartaat was favoriet aan tafel. Een heerlijke combinatie van de frisse haring met de iets wat zoete bietjes. Lekker!

Humphrey's

Met de klok mee: rundercarpaccio, wakadori kip, haringtartaar met bietjessalsa en de gamba’s uit de oven.

Als hoofdgerecht gingen de meesten van ons voor de USA biefstuk met pont neuf-aardappelen (slechts 3 stuks!?), kruidenboter en rode-uiencompote. De biefstuk smaakte erg goed en ze waren allemaal perfect medium-rare. Van pont neuf-aardappelen kon je niet echt spreken, er lagen slechts 3 stukjes op elk bord. De mixed grill die was besteld smaakte prima, net als de gamba’s en biefstukpuntjes uit de wok met teriyakisaus. Floortje koos voor de vegetarische flan met geitenkaas en aardappel. Hoewel het gerecht er mooi uitzag, was de smaak wat minder. De flan was erg droog en de geitenkaas proefde je ook niet echt. Gemiste kans, jammer!
De garnituren die we bij het hoofdgerecht kregen, zijn simpel. De frietjes en de appelcompote smaakte beide prima, maar de sla viel een beetje tegen. Er zat weinig dressing bij, waardoor het een beetje een droge boel was.

Humphrey's

Met de klok mee: USA biefstuk, gamba’s met biefstukpuntjes, mixed grill en de flan van geitenkaas en aardappel.

Ondanks dat we al aardig vol zaten, gingen we natuurlijk allemaal nog voor het nagerecht. Terwijl bij het hoofdgerecht de meesten van ons voor de biefstuk gingen, kozen we voor het nagerecht bijna allemaal iets anders. Zo bestelden we de gekaramelliseerde cheesecake met rabarber en sinaasappel (de rabarber konden we helaas niet ontdekken) en Tiramisu met amarettokaramel (die erg lekker was). Daarnaast hadden we de chocoladefondant (met heerlijk smeuïge chocolade) en de sinaasappelpartjes met sabayon en yoghurtijs (onze favoriet van deze avond). En iemand ging voor de Italiaanse brie met kletzenbrood (een soort dadel-vijgenbrood) met druifjes en stroop. Een erg lekker nagerecht, maar wel erg machtig nog.

Humphrey's

Met de klok mee: cheesecake, tiramisu, Italiaanse brie, sinaasappelpartjes met Sabayon en de chocoladefondant

Al met al hebben we heerlijk gegeten die avond! De keuze is er erg ruim en voor iedereen zit er wel iets tussen. Daarnaast is er elke 4 maanden een ander menu, dus de menukaart wisselt met de seizoenen mee. Een klein minpuntje is dat de toiletten op de begane grond zitten, wat vervelend kan zijn wanneer je op de 1ste of 2de etage zit.
Nog een kleine tip: mocht je in Tilburg willen gaan eten, reserveer dan een plaatsje op de eerste verdieping. Hier zit je het leukste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *