Hertenbiefstuk met cranberrycompote

Hertenbiefstuk met cranberrycompote

Ik moet eerlijk zeggen dat ik eerst moest wennen aan de smaak van hertenbiefstuk. Het smaakt toch anders dan de biefstuk van een rund. Maar door deze hertenbiefstuk met cranberrycompote is het een heerlijk stukje vlees, vooral met de frisse compote erbij. Door het stukje vlees en de rode saus wordt het ook echt een kerstdiner. Mocht je nog nooit hertenbiefstuk op hebben, dan raad ik het zeker aan met deze compote!

Ingrediënten voor 4 personen:

 • zakje verse cranberry’s (340 gram)
 • 1 citroen, geperst
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 4 hertenbiefstukken
 • 25 gram boter
 • 3 eetlepels olijfolie
 • peper en zout

Bereiding:

 1. Breng de cranberry’s met 100 ml water en het citroensap op laag vuur aan de kook. Laat het 20 minuten zacht koken en voeg de basterdsuiker toe. Laat nog 5 minuten koken tot alle suiker is opgenomen en je een mooi dik mengsel hebt.
 2. Neem de hertenbiefstukken ongeveer een 1 uur van tevoren uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen.
 3. Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan. Bak de hertenbiefstuk 4 minuten en keer ze halverwege. Breng op smaak met peper en zout.
 4. Verdeel over 4 borden en schep er de cranberrycompote bij. Serveer direct.

Smakelijk!

Floortje en Marjolijn

Hertenbiefstuk met cranberrycompote 2

2 thoughts on “Hertenbiefstuk met cranberrycompote

 1. Hoi ik heb een vraagje, ik had laatst biefstuk besteld in een restaurant, dit doe ik uiteraard vaker. Maar ditmaal vond ik de biefstuk niet lekker. Er zat een rare bijsmaak aan die ik niet kende. Het eerste wat in mij opkwam was rioolbuis achige smaak..kan het zomaar zijn dat ik hertenbiefstuk heb gegeten? Of andere speciale biefstuk? Ben er overigens niet ziek van geworden, hieruit maak ik op dat het vlees wel goed was. Ben benieuwd of er mensen zijn met dezelfde ervaring. Bedankt 🙂 groetjes Phuat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *