Koken met de seizoenen – herfst groente- en fruitkalender

Herfstgroenten-kalenderOp dit moment genieten we nog van een heuse Indian Summer en kunnen we de achterdeuren zelfs af en toe nog open zetten. Langzaamaan wordt het buiten wel weer eerder donker en ook de temperaturen zakken steeds iets verder naar beneden, een teken dat de herfst toch echt is begonnen. Toch is de herfst een hele fijne periode! Lekker genieten van een wandeling door het kleurrijke bos, om vervolgens op te warmen met een heerlijke kop dampende thee en een lekker stuk appel- of pruimentaart. Of wat dacht je van heerlijk stoofvlees als avondmaal. Het kan allemaal in de komende periode!

Ook wij van zusjes koken over gaan extra ons best doen deze herfst en we gaan je de lekkerste gerechten laten zien die helemaal bij dit seizoen passen. Maar wat zijn nu de groenten en fruit die je komende tijd in de supermarkt of op de markt tegen gaat komen? Deze herfst groente- en fruitkalender biedt uitkomst.

Wat betreft de groenten heb je de keuze uit andijvie, broccoli, knolselderij en mais. Ook spruitjes, venkel, wortels en bieten zijn nu volop verkrijgbaar. Of wat dacht je van de verschillende paddenstoelen, pompoen of pastinaak. Natuurlijk zijn de meeste van deze groenten het hele jaar door te verkrijgen, maar in de herfst heb je nu eenmaal meer zin in pompoen dan in de zomer.
Ook wat betreft het fruit heb je nu de herfst is aangebroken weer genoeg keuze. Maak eens een lekkere plaatkoek met verse pruimen of een heerlijke chutney van de heerlijke appels. Druiven, bramen en bessen zijn nu ook volop verkrijgbaar!

Buiten het feit dat het heel lekker en gezond is om seizoensgroente en -fruit te gebruiken, is het ook nog eens een stuk goedkoper! Er is namelijk een groter aanbod, waardoor de prijzen vaak lager zijn dan wanneer je dezelfde groente in een ander seizoen zou kopen. Ook is de milieubelasting een stuk lager, waardoor je ook nog moeder natuur een handje helpt. Kortom, genoeg redenen om met de seizoenen mee te koken.

Pas jij ook je menu aan naar de verschillende seizoenen?

Liefs,
Marjolijn & Floortje