Hele kip gevuld met tutti frutti

Gevulde kip 2
Een kerstrecept dat je elk jaar wel weer voorbij ziet komen in de verschillende tijdschriften, reclamefolders en op het internet is de kerstkalkoen. Een waar plaatje en bewonderende blikken van je gasten gegarandeerd als je zo’n hele kalkoen serveert, maar mijn hemel wat een werk gaat daaraan vooraf! Een beetje kalkoen heeft al zo’n 5-6 uur nodig om gaar te worden (afhankelijk van het gewicht) en daar komt de vulling maken en zo’n kalkoen vullen nog eens bij. Tel daarbij op dat je de oven voor de rest van de dag niet meer kunt gebruiken voor andere gerechten en dan begrijp je vast dat wij kozen voor een makkelijker alternatief. Deze hele kip gevuld met tutti frutti smaakt net zo lekker en is veel sneller klaar. En die bewonderende blikken, die komen ook met deze gevulde kip.

Voor 4-6 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 hele maiskip
  • 150 gr. tutti frutti
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 4 boterhammen zonder korst
  • 2 tl. paprikapoeder
  • peper & zout

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Laat de tutti frutti voor zo’n 15 minuutjes wellen in lauw water.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kip schoon, dep hem droog met keukenpapier en wrijf zowel de binnen- als buitenkant in met de paprikapoeder, peper en zout. Snijd het brood en de gewelde tutti frutti in stukjes en vul de kip met het tutti frutti mengsel. Steek de kip dicht met cocktailprikkers.
  3. Giet wat olijfolie in de ovenschaal en plaats de kip in de ovenschaal. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de kip in 70-90 gaar, afhankelijk van het gewicht van de kip (500 gram = 30 minuten in de oven). Bedruip de kip af en toe met het braadvocht uit de ovenschaal.
  4. Voor het serveren van de kip knip je met een gevogelteschaar de rug open en schep je de tutti frutti eruit (deze kan je bij de kip serveren). Knip vervolgens de twee poten eraf, vervolgens de vleugels en als laatste de borst.

Smakelijk!

Liefs,
Marjolijn & Floortje

Gevulde kip 1