Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes. Toen ik laatst ging lunchen met een vriendin, had ze het erover dat zij voortaan haar eigen koekjes maakte. Het was helemaal niet moeilijk, vertelde ze. Ze had het onder andere over havermoutkoekjes. Een paar dagen later had ik het erover met Floortje en zij had nog een heleboel recepten voor havermoutkoekjes. Ze stuurde wat recepten aan mij door en zo kan ik zelf aan de slag. Wat was dit inderdaad makkelijk! Ik kon me dan ook niet echt beheersen toen ze uit de oven kwamen en heb er, zodra ze een beetje afgekoeld waren, meteen eentje geproefd. En ik was verkocht! Het is echt niet veel werk en ze zijn heerlijk! Dus vandaag het super makkelijke recept van deze gezonde havermoutkoekjes.

Ingrediënten voor ongeveer 16 koekjes:

  • 100 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • 35 gram noten (ik gebruikte een mix van walnoten en amandelen)
  • 20 gram geraspte kokos
  • 2 eetlepels honing

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Doe de bananen samen met de noten in een keukenmachine en maal kort fijn. Zorg dat het niet te fijn wordt. Roer er de havermout, kokos en honing door.
  3.  Maak met behulp van een lepel 16 hoopjes op het bakpapier. Druk ze wat aan met de bolle kant van de lepel. Zet de koekjes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15-20 minuten. Laat ze wat afkoelen en klaar zijn je gezonde koekjes!

Ik heb nu walnoten en amandelen gebruikt, maar je kan op zoveel manier variëren! Denk aan rozijnen, chocola, pompoenpitten en allerlei soorten noten. Wat zou jij erin doen?

Smakelijk!

Marjolijn