Haricot verts in spek

Tijdens het kerstdiner heb je naast het hoofdgerecht van vlees of vis natuurlijk ook graag iets van groenten. Deze haricot verts in spek zijn makkelijk van tevoren klaar te maken en het ziet er heel goed uit op je bord. Je kunt deze pakketjes ook helemaal voorbereiden en invriezen. Als je ze dan op tijd uit de vriezer haalt, kan je het daarna bakken in de koekenpan. Dit kun je zelfs een paar dagen van te voren maken en op het moment dat je het voorgerecht achter de kiezen hebt, kan je dit afbakken. Hoe handig is dat? Verder past dit eigenlijk overal bij en dat is natuurlijk helemaal handig. Dus het maakt niet uit of je vlees of vis op tafel zet, deze haricot verts passen er bij.

Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 450 gram haricot verts, steelaanzet verwijderd
  • 125 gram ontbijtspek

Bereiding:

  1. Kook de haricot verts in 6 minuten in een ruime pan met water en wat zout. Giet af en spoel ze af met koud water zodat ze niet verder garen. Laat de haricot verts nu nog wat afkoelen.
  2. Verdeel de haricot verts in porties en wikkel er een plakje ontbijtspek omheen. Wij rekenden 4 pakketjes van zo’n 6 haricot verts per persoon.
  3. Zet een koekenpan op het vuur en bak de pakketjes zonder boter of olie totdat het spek bruin gekleurd is.

Smakelijk!

Floortje & Marjolijn