- 150 gr. suiker
- 150 gr. roomboter (op kamertemperatuur)
- 2 eieren
- 150 gr. zelfrijzend bakmeel
- 250 gr. super snelle pompoenpuree zonder toevoegingen (compleet afgekoeld)
- snufje kaneel
Voor de topping heb je nodig:
- 100 gr. zachte boter
- 100 gr. poedersuiker (gezeefd)
- warm water
De bereidingswijze is als volgt:
-
Verwarm de oven voor op 175 graden en en bekleed een cupcakevorm met cupcakepapiertjes. - Klop de suiker samen met de boter zacht en romig. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe, totdat ze volledig zijn opgenomen.
- Voeg het bakmeel en de pompoenpuree toe en meng alles goed door elkaar.
- Verdeel het beslag over de 12 cupcakevormpjes, zet de vorm in de oven en bak de cupcakes in 20 minuten gaar. Controleer eventueel met een cocktailprikker of de cupcakes goed zijn.
- Haal ze uit de oven, laat 5 minuten zo staan en laat de cupcakes vervolgens compleet afkoelen op een rooster.
- Voor de topping mix je de zachte boter met de poedersuiker tot deze mooi smeuïg en glad is mengsel. Voeg eventueel een heel klein beetje warm water toe.
- Doe de topping in een spuitzak en spuit mooie toeven op de pompoencupcakes. Maak de cupcakes helemaal af met Halloween snoepgoed zoals marsepeinen pompoentjes, dropspinnen of heksenhoeden.
Een hele fijne Halloween allemaal!
Liefs,
Floortje