Basisrecept guacamole

Guacamole

Een nieuwe categorie op zusjes koken over; de basisrecepten! Recepten die je vaak kunt gebruiken, al dan niet in combinatie met andere gerechtjes, die niet al te moeilijk te maken zijn en die iedereen eigenlijk gewoon één keer moet uitproberen. Vandaag deel 1 met als hoofdingrediënt avocado. Avocado lust ik pas sinds ik 6 weken door Australië ben getrokken. Daar wordt het heel veel gegeten en het allerlekkerst is nog wel de BLAT. Een broodje met Bacon, Lettuce, Avocado en Tomato. Sindsdien vind ik het heel lekker om door een salade te doen of natuurlijk guacamole te maken! Je hebt bij de supermarkt tegenwoordig speciale guacamolepakketjes, waar alle ingrediënten al in zitten. Ik heb de meeste ingrediënten al standaard in huis, behalve de avocado. De gaucamole is ook zo gemaakt. Je moet guacamole wel meteen serveren, omdat hij snel verkleurt.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 2 avocado’s
  • 1 limoen, uitgeperst
  • handvol koriander, fijngehakt
  • 1 rode peper, heel fijn gesneden
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Doe de rode ui, de rode peper in een schaaltje.
  2. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Doe het in het schaaltje erbij en prak het fijn met een vork. Voeg het limoensap toe, terwijl je prakt.
  3. Voeg de koriander toe en schep alles om. Breng op smaak met peper en zout.

Natuurlijk kun je ook lekker variëren met guacomole. Wat dacht je van een guacamole met tomaat en knoflook?!

Voeg 1 kleine teen knoflook toe in de eerste stap. Verwijder het zaad en snijd hem in blokjes. Voeg de tomatenblokjes aan het einde toe.

Serveer deze guacamole bij tortillachips, burrito’s of taco’s.