Griekse yoghurt met aardbeien en blauwe bessen

Sinds een tijdje probeer ik wat minder brood te eten, omdat ik merk dat mijn buik daar veel rustiger van wordt. Tijdens het werk is brood het makkelijkste om mee te nemen, dus ik ontbijt standaard met yoghurt en vers fruit. Ik kies vaak voor fruit uit het seizoen, zoals bijvoorbeeld perziken of nectarines. Maar Griekse yoghurt met aardbeien en blauwe bessen zijn toch wel het meest favoriet. Heerlijk romige yoghurt met het zoete van de aardbeien en knapperige blauwe bessen. Nog een handje pompoenpitjes erover, Hmm, een beter begin van de dag bestaat er bijna niet. Leuk weetje: met 8 aardbeien (ong. 100 gram) heb je dagelijkse hoeveelheid vitamine C al binnen!

Hoe fijn dat we 2 weken terug een doosje Sweet Eve aardbeien thuis bezorgd kregen. Sweet wat voor aardbeien hoor ik je nu denken?! Geeft niets, ik had tot voor kort ook nog nooit van deze aardbeien gehoord, maar sinds de aardbeien met bijbehorend info thuis kreeg, was mijn nieuwsgierigheid toch wel gewekt. De Sweet Eve aardbeien werden in juni gelanceerd als de nieuwste aardbei die geteeld wordt op Nederlandse bodem. Deze aardbei is niet alleen aromatischer dan andere aardbeien, hij is ook nog eens steviger én zoeter. Hierdoor heb je geen slagroom, ijs of suiker nodig om die zoete smaak te krijgen. Zo los uit het vuistje zijn ze al erg lekker, maar je kunt ze ook erg goed verwerken in je zomerse recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld wat een heerlijke smoothie of een zomerse salade? Kijk op de site van Sweet Eve voor nog meer zomerse recepten.

De Sweet Eve aardbeien zijn vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Wil jij ook genieten van zo’n lekker ontbijtje? Giet dan 150 gr. Griekse Yoghurt in een schaaltje, doe er 100 gr.  schoongemaakte (Sweet Eve) aardbeien bij en een handje blauwe bessen. Eventueel kun je er nog wat pompoenpitten overheen strooien of wat ongezouten noten en het is tijd om te genieten van je zomerse ontbijtje.

Liefs,
Floortje

Dit is een gesponsord bericht, maar wij plaatsen nooit berichten waar we zelf niet achter staan.