Golden kiwi kwarktaart

Afgelopen week ontving ik weer een leuk mailtje in mijn inbox; of wij misschien interesse hadden om de gele kiwi uit te proberen?! Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik geen fan ben van kiwi’s. Ik vind ze veel te zuur en bij zelfs een klein stukje kiwi trekt er al een rilling langs mijn rug haha. De gele kiwi is echter een stuk zoeter dan zijn groene broertje, dus die wilde ik weleens uitproberen! Nog een leuk weetje: één gele kiwi voorziet al in je dagelijkse behoefte in vitamine C. Echt een superfruitje die kiwi, die zeker met de naderende herfst goed van pas komt! Aangezien ik iets leuk wilde doen met dat bakje kiwi’s, besloot ik om een kwarktaart en deze is, als zeg ik het zelf, verrassend goed gelukt! Het zoetzure van de kiwi, gecombineerd met kwark en stukjes koek. Yum! Lees snel verder voor het recept.

Tip: verse kiwi’s moet je voor gebruik even kort verhitten. Er zit namelijk een stofje in de kiwi die het opstijven van de taart belemmert en dat stofje verdwijnt bij verhitting.

Voor een taart voor 10-12 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 6 golden kiwi’s
 • 8 blaadjes gelatine
 • 50 gr. boter, gesmolten + extra om in te vetten
 • 250 gr. biscuitjes
 • 500 ml magere kwark
 • 250 ml. slagroom
 • 150 gr. suiker

De  bereidingswijze is als volgt:

 1. Week de gelatine blaadjes in een kom met koud water totdat ze helemaal zacht zijn geworden.
 2. Schil 4 kiwi’s en pureer ze in een keukenmachine. Breng de kiwipuree al roerend aan de kook en laat het een minuut of 1-2 door. Voeg de gelatine toe en roer goed door, totdat alles is opgenomen. Zet apart en laat de kiwipuree helemaal afkoelen (roer het wel regelmatig door).
 3. Maal de koekjes in een keukenmachine tot kruimels, voeg de gesmolten boter toe, verdeel over de bodem van een ingevette springvorm en druk goed aan.
 4. Doe de kwark in een kom, voeg de suiker en de afgekoelde kiwipuree toe en roer goed door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom stijf en voeg deze toe aan het kwarkmengsel. Schep alles goed door elkaar en verdeel over de koekjesbodem.
 5. Laat de taart opstijven in de koelkast. Dit duurt ongeveer 3 uur. Schil voor het serveren de overgebleven kiwi, snijdt in plakjes en verdeel over de taart.

Smakelijk!

Liefs,
Floortje