Gemberkip met heerlijke rijstnoedels

Gemberkip 16-3 2

Dit gerecht van gemberkip met heerlijke rijstnoedels kwam ik tegen in een kookboek wat ik niet zo vaak pak. Ik heb het wat aangepast en het was een aangename verrassing! Het was zo klaar en ook nog eens heerlijk. Ook kunnen we dan weer eens met stokjes eten, wat met die glibberige noedels nog een hele kunst is!

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui, in ringen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • geraspte verse gember, ongeveer een stukje van 5 cm
  • 2 wortels, in plakjes
  • 4 kipfilets, in blokjes
  • 300 ml kippenbouillon
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 150 gram rijstnoedels
  • 4 bosuitjes, fijngesneden
  • koriander ter garnering

Bereiding:

  1. Verhit de olie in de wok en roerbak de ui, knoflook, gember en wortel voor 1-2 minuten, tot alles zacht is.
  2. Voeg de kip toe en roerbak nog 3-4 minuten, tot de kip gaar en lichtbruin is.
  3. Voeg de bouillon en de sojasaus toe en breng langzaam aan de kook. Laat 2-3 minuten sudderen.
  4. Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Laat de noedels goed uitlekken en doe ze bij de kip samen met de bosui.
  6. Schep op en strooi er wat verse koriander over.

Makkelijk en snel klaar. Stokjes erbij en smullen maar!

MarjolijnGemberkip 16-3