Kerst nagerecht; Gekarameliseerde peer met blauwe kaas

Na het voor- en het hoofdgerecht is het vandaag tijd voor het nagerecht! Wanneer het op nagerechten aankomt, gaat mijn voorkeur vaak uit naar de zoete dingen. Toch kan een meer hartig dessert ook erg lekker zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kaasplank met allerlei verschillende soorten kaasjes. Omdat ik nu eenmaal een zoetekauw blijf, heb ik deze gekarameliseerde peer met blauwe kaas bedacht. Het hartige van de kaas, gecombineerd met het zoete van de peer; best of both worlds niet waar? Nog een voordeel; het duurt slechts 10 minuten om dit dessert te maken. En dat is natuurlijk ideaal wanneer je al zo lang in de keuken hebt gestaan voor de overige gangen. Lees snel verder voor de bereidingswijze.

Voor 4 personen heb je de volgende ingredi├źnten nodig:

  • 2 peren;
  • Suiker;
  • Boter;
  • Blauwe kaas, bijvoorbeeld Stilton;

En zo maak je dit lekkere nagerecht:

  1. Was de peren, snijdt ze doormidden en verwijder met een schilmesje het klokhuis. De schil kun je gewoon laten zitten.
  2. Bestrooi de binnenkant royaal met suiker.
  3. Smelt de boter een kleine koekenpan (wees niet al te zuinig met de boter) en leg de peren met de besuikerde binnenkant naar beneden in de pan. Laat net zo lang op laag vuur staan, totdat de peer mooi gekarameliseerd is.
  4. Haal uit de pan en serveer met de blauwe kaas.

Tip; het karamelliseren duurt ongeveer 10 minuutjes, maar kijk regelmatig hoe de peren eruit zien. Door de karamel kan het ineens heel hard gaan en je wilt natuurlijk geen verbrand nagerecht.

Liefs,
Floortje & Marjolijn