Eend geglaceerd in hoisinsaus en sesamolie

Eend geglaceerd met hoisinsaus en sesamolie 2

Toen ik twee collega’s had uitgenodigd voor een etentje moest ik natuurlijk goed nadenken wat ik ging koken. Het nadeel van zo’n foodblog is dat je de lat voor jezelf zo hoog legt. Omdat ik maar een uurtje had voordat mijn collega’s kwamen en ik niet steeds in de keuken wilde staan, had ik gekozen voor deze eend geglaceerd in hoisinsaus en sesamolie. Met zijn tweetjes hebben wij deze al heel vaak op en door de komkommer, mango en bosuitjes is hij heel lekker fris. Het etentje was een groot succes!

Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 4 eendenborsten
  • 3 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 rijpe mango
  • 1/2 komkommer
  • 4 bosuitjes
  • 1 eetlepel rijstazijn

En zo maak je het:

  1. Kerf met een scherp mes een ruitpatroon in het vel van de eendenborsten.
  2. Meng de hoisinsaus en sesamolie en bestrijk de eendenborsten hiermee. Dek ze af en laat ze minstens 30 minuten marineren.
  3. Schil de mango en snijd deze in blokjes. Snijd ook de komkommer en bosuitjes in blokjes. Zorg dat de blokjes allemaal even groot zijn. Doe alles in een schaal en schep om met de rijstazijn.
  4. Gril de eendenborsten aan weerszijden 8-10 minuten. Laat ze 5 minuten rusten en snijd ze dan in plakjes.

Ik serveerde de eend met alleen rijst. Het sap van de eend en de marinade maken de rijst lekker en niet droog.

Smakelijk!

Liefs, Marjolijn

Eend geglaceerd met hoisinsaus en sesamolie 3