Culinair verlanglijstje

All I want for christmas

Bij ons thuis vieren we Kerstmis altijd met veel cadeautjes. Afgelopen weekend was het dan ook het moment om de lijstjes in te leveren. Omdat wij weer veel culinaire spullen op ons lijstje hebben staan, dachten we dat het wel leuk was om dit met jullie te delen. Misschien kom je nog op leuke ideeën voor jouw lijstje of zie je een perfect cadeau voor een dierbare die ook gek is op koken of bakken!

Wat niet heel erg verrassend is, maar wij hebben allebei hetzelfde kookboek op ons lijstje staan, namelijk het nieuwste boek van Donna Hay – Nieuwe klassiekers! Eigenlijk behoeft dit geen uitleg, omdat wij allebei grote fans zijn van haar manier van koken. We hebben het al meerdere keren doorgebladerd bij de boekhandel en iedere keer zien we weer andere en lekkere recepten. Het is een prijzig kookboek, maar hij is dan ook lekker dik!

Donna Hay - Nieuwe klassiekers

Mocht je zelf nog op zoek zijn naar een leuk kookboek neem dan nog eens een kijkje bij reviews die wij hebben gedaan van onder andere: Meesterlijk brood van Robèrt van Beckhoven, Ginette Mathiot met Tarte Tatin of Matt Preston’s 100 beste recepten.

In mijn nieuwe keuken wil ik graag een broodtrommel van Brabantia met schuifdeksel. Nu ligt het brood in een zak in de kast, maar dat ziet er toch minder netjes uit (ook al is de kast dicht en zie je het alleen als je het deurtje open doet…). Bovendien liggen de kruimels dan ook niet door de hele kast. Ik vond dit wel een gave kleur omdat hij zo lekker opvalt!

Brabantia broodtrommel

Ook heb ik een handige gadget op mijn lijstje gezet om mijn vaatdoekje op te bergen! Nu ligt hij in de gootsteen of op het aanrecht en dat ziet er natuurlijk niet uit! Dus vond ik deze op het internet en die heb ik meteen op het lijstje gezet. Dan ligt hij niet in de weg als je iets wil afgieten, maar je hebt het doekje wel zo gepakt.

magisso-vaatdoekhouder

Als laatste heb ik nog een kruidenrasp op het lijstje gezet. Heel handig dat je alleen maar het takje met kruiden in een van de vier gaatje hoeft te steken en dan ris je zo de kruiden ervan af, die vervolgens in het opvangbakje vallen.

Kruidenrasp

Floortje heeft nog wegwerpspuitzakken met spuitmondjes op haar lijstje staan. Toen ze namelijk bezig was met het voorbereiden van een kerstgerecht, was dat nog een heel gevecht aangezien ze niet echt een goede spuitzak heeft. Nu kwam de aardappelpuree er boven harder uit dan aan de onderkant door het spuitmondje en ze was het dus helemaal zat! Dit ging op haar verlanglijstje.

SpuitzakSpuitmondjes

Eigenlijk ben ik nog op zoek naar een stel nieuwe keukenhanddoeken, maar dat is nog moeilijk dan gedacht. Ik vind het namelijk leuk om een setje te hebben van een handdoek, een theedoek en een stel pannenlappen. Maar als ik leuke handdoeken zie, zijn er geen pannenlappen bij of omgedraaid. Voorlopig heb ik deze dus niet op mijn lijstje staan, maar als iemand nog een leuke tip heeft hoor ik het graag!

Liefs, Marjolijn