Vandaag alweer het laatste deel van mijn foodverslag door Midden-Amerika. Vanuit Panama vloog ik door naar Cuba, een land dat al langer op mijn travel-wishlist stond. Waar ik in Costa Rica en Panama in hostels sliep, is het in Cuba heel gewoon om in casa particulares te slapen (oftewel bij mensen thuis). En het is dan ook heel gewoon om ‘thuis’ te eten. Op internet had ik al de nodige verhalen gelezen dat het eten niet echt goed was in Costa Rica, dus ik was zeer benieuwd. Conclusie: ik denk dat de meeste mensen in de restaurants hebben gegeten, want de keren dat ik heb gedaan was het inderdaad niet lekker. Eten in de casa particulares is daarentegen een echte aanrader! Kijken jullie voor de laatste keer mee?
Natuurlijk begin ik mijn verblijf met een heerlijke rumcocktail met mango 😉
En ik eet daarbij een heerlijke paella. Helaas was het veel te veel en kon ik maar 1/3 op.
Bij alle ontbijtjes krijg je hier fruit. Dit keer stukjes banaan en mango.
Als lunch de daghap die bestaat uit aardappels, rijst en varkensfiletlapjes.
Een ongezond tussendoortje deze churros, maar wel erg lekker!
Ik dacht dat er niets fout kon gaan bij het koken van pasta, maar I was wrong. Bah, bah, ik heb nog nooit zo vies gegeten. Doorgekookte pasta en plastic kaas…
In Vinales sliep ik in bij twee super lieve mensen en Gladys kon fantastisch koken! Een soort stoof met zwartebonen en een salade met tomaat en advocado….
en een groot stuk vlees met zoete aardappel.
En ook het ontbijt washeerlijk met vers brood, vers fruit en een omelet.
Deze supergrote avocado hing bij Gladys en Maceo in de tuin!
Wanneer je in Cuba bent moet je natuurlijk een Mojito drinken én dat heb ik dan ook veelvuldig gedaan. Heerlijk haha!
Weer een home-cooked meal met rijst, salade, advocado, aardappels en gebakken vis.
En nog een uitgebreid avonddiner met rijst, kippenbouten, een salade met tomaat en paprika….
en een salade met komkommer en advocado. Zoals gewoonlijk zat ik weer eens bomvol haha.
Hmm deze gefrituurde bananenschijfjes waren echt heerlijk! Die ga ik thuis ook eens maken.
Een tosti met plastic kaas en een guave-sapje.
Op de laatste ochtend nog een heerlijk fruitig ontbijtje op bomvol vitamientjes.
Helaas zit deze prachtige reis er weer op. Ik heb genoten van alle dingen die ik heb gezien en al was het eten soms niet al te best, de reis zelf heeft dat meer dan goed gemaakt.
Nu ik thuis ben ga ik weer lekker aan de slag in de keuken en ondertussen droom ik nog even over het mooie weer, de prachtige stranden en stiekem alvast een volgende reis 😉
Liefs,
Floortje