Cranberry-peerconfituur

Cranberry’s en kerst zijn twee dingen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Terwijl ik door de kersteditie van Delicious magazine aan het bladeren was, viel mijn oog als snel op deze cranberrt-peerfconfituur. Het zure van de cranberry’s gecombineerd met het zoete van de peer, dat leek me een erg goed combinatie en daarmee een toppertje voor tijdens de aankomende kerst. Wij probeerden hem alvast uit bij de zelfgemaakte wentelteefjes waarvan ik het recept gisteren al met jullie deelde, maar hij smaakt ook erg lekker bij een stuk vlees, zoals hert of een lekkere beenham. Kortom; een heel fijn receptje voor de aankomende feestdagen. Zeker omdat het je nog geen 15 minuten kost om te maken. Voordat je het weet staat de confituur alweer af te koelen in een potje op het aanrecht. Ook er fijn; deze confituur kan je gerust een paar weken van te voren maken. Bewaar de pot afgesloten op een koele, donkere plek en tijdens de Kerst tover je de pot tevoorschijn. Benieuwd naar dit super simpele receptje? Lees dan snel verder!

Voor 1 grote pot cranberry-peerconfituur heb je de volgende ingredienten nodig:

  • 250 gr. cranberry’s (vers of diepvries)
  • 2 handperen, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 300 gr. geleisuiker voor halfzoete jam
  • 50 gr. gedroogde cranberry’s
  • 2 el. whiskey of cognac

De bereidingswijze:

  1. Breng de cranberry’s met de peer, geleisuiker en gedroogde cranberry’s an roerend aan de kook.
  2. Kook de jam 1 min. goed door en neem de pan van het vuur. Roer er de whiskey of de cognac door en schep nog een keer goed om.
  3. Schenk de jam in de gesteriliseerd weckpot(ten). Sluit de pot en laat omgekeerd 10 minuten afkoelen. Keer ze weer en laat verder afkoelen.

De confituur kun je prima een tijdje bewaren wanneer je hem afgesloten op een koele, donkere plek laat staan.

Liefs,
Floortje