Couscous met garnalen

Couscous met garnalen 2

Er zijn dagen dat je echt maar weinig tijd hebt om te koken. En in plaats van dan te grijpen naar iets ongezonds kan je beter deze couscous met garnalen maken. Het is echt binnen een kwartier klaar en je hebt maar 1 wok en 1 schaal nodig! Dus dat is echt snel klaar. Er zit trouwens wel een rode peper in, maar voor ons was dat totaal niet pittig. In ieder geval was dit erg lekker en komt het zeker nog eens op het menu!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram couscous
  • 300 gram garnalen (diepvries, rauw en gepeld), ontdooid
  • 1 rode peper
  • 1 limoen, geperst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 bakje cherrytomaten, gehalveerd
  • 3 bosuitjes, in ringen

Bereiding:

  1. Doe de couscous in een ruime schaal en giet er 350 ml kokend water bij. Dek af met een deksel of vershoudfolie en laat 10 minuten staan.
  2. Haal het darmkanaal uit de garnalen. Snijd de steelaanzet van de rode peper en verwijder de zaadjes. Snijd de rode peper in ringen.
  3. Verhit een koekenpan en verhit 2 eetlepels olijfolie. Bak de knoflook, de rode peper en garnalen 5 minuten. Schep regelmatig om.
  4. Schraap de couscous los met een vork en meng de uitgeperste limoen en 2 eetlepels olijfolie erdoor. Schep de tomaat, bosui en garnalen door de couscous en serveer.

Smakelijk!

Marjolijn

Couscous met garnalen