Citroen-kokosgebakjes

Citroen-kokosgebakjes

Afgelopen zaterdag was papa jarig en we hadden zin om weer eens de keuken in te duiken. Aangezien we die avond ook uit eten zouden gaan, besloten we deze keer geen taart te maken, maar om een klein gebakte te maken. Toen we deze citroen-kokosgebakjes op de site van chickslovefood tegenkwamen was de keuze snel gemaakt! Je hoeft er niet zo veel voor te doen en je hebt ook niet veel ingrediënten nodig. Dus heb je zin in een klein gebakje en niet veel tijd om deze te maken? Ga dan snel aan de slag met deze frisse citroen-kokosgebakjes.Voor 9 gebakjes heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 250 gram mascarpone
 • 125 ml slagroom
 • 25 gram poedersuiker
 • 1 citroen (rasp en sap)
 • 50 gram geraspte kokos
 • 75 gram roomboter
 • 100 gram mariakoekjes

Bereiding:

 1. Doe de koekjes, de kokos en de rasp van één citroen in een keukenmachine en maal de ingrediënten tot kruimels.
 2. Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Voeg de gesmolten roomboter toe aan het kruimelmengsel en mix nog een keer kort door elkaar.
 3. Doe negen papieren vormpjes in een muffinvorm. Verdeel het kruimelmengsel over de acht vormpjes en druk het stevig aan met de bolle kant van een theelepeltje.
 4. Klop de slagroom met de poedersuiker in een kommetje luchtig. Meng de mascarpone, met de zoete slagroom en het sap en de rasp van één citroen door elkaar tot een soepele massa.
 5. Doe een laag van het mascarpone-mengsel bovenop de kruimellaag in de acht vormpjes en laat het geheel minstens een half uurtje in de koelkast of vriezer afkoelen.

Serveer de taartjes zonder of met de papieren vormpjes en maak ze eventueel af met een beetje geraspte citroen en/of kokosrasp. Als je ze goed gekoeld en afgedekt bewaart in de koelkast of vriezer zijn deze taartjes nog dagenlang houdbaar!

Marjolijn en Floortje

Citroen-kokosgebakjes 2