Chocoladepieten

Chocoladepieten 1

Sinterklaas is alweer een week in het land en bij veel gezinnen wordt er volgend weekend vrolijk op de raam geklopt door Zwarte Piet. Daar hoort natuurlijk iets lekkers bij, maar Sinterklaas brengt al genoeg stress met zich mee met alle cadeaus die nog gekocht moeten worden. Houd het daarom simpel en maak in een mum van tijd deze chocoladepieten. Je hebt slechts twee ingrediënten nodig: chocoladezoenen en fondant in verschillende kleuren. In de winkel kun je fondant kopen dat al gekleurd is, maar je kunt de fondant ook zelf kleuren met (natuurlijke) kleurstoffen. In een halfuurtje staan deze pietjes al op tafel en het sinterklaasfeest beginnen.

De benodigde ingrediënten:

  • Grote chocoladezoenen
  • Rolfondant in verschillende kleuren

En zo maak je deze vrolijke chocoladepieten:

  1. Rol het gekleurde fondant dun uit.
  2. Steek met een klein glas verschillende rondjes uit, dit is de basis voor de pietenpetjes.
  3. Snijdt met een dun mesje veertjes uit. Plak ze met een beetje water op de petjes en plak vervolgens het petje bovenop de chocoladezoenen. Druk niet te hard, anders breken je chocoladezoenen.
  4. Maak met wit en zwart marsepein/fondant de oogjes en plak ze op de zoenen. Geef ze met wat rood fondant nog een mondje en je pietjes zijn klaar om geserveerd te worden.

Fijne zondag nog!

Liefs,
Floortje

Chocoladepieten 2