Sweets for my sweet: chocolademousse

Sweets for my sweet! Vandaag is het Valentijnsdag en bij een romantisch diner voor twee hoort natuurlijk een lekker toetje. En wat past er nu beter bij Valentijn dan chocolademousse?! Het recept voor deze chocolademousse kwam ik tegen op de blog van Simones Kitchen en zij had het recept uit het boek Easy van Bill Granger. Dit boek heb ik zelf op ook in de kast staan, dus ik bladerde snel door het boek en ging op zoek naar dit receptje. Het recept is inderdaad erg makkelijk! Geen gedoe met opstijven in de koelkast, want deze overheerlijke chocolademousse staat binnen 20 minuten op tafel. De perfecte afsluiter en natuurlijk niet alleen op Valentijnsdag!

Voor 2 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 125 gr. extra bittere chocolade (ik heb 65% gebruik, plus wat extra om te schaven)
  • 125 ml. slagroom
  • 125 gr. crème fraîche
  • 1/2 tl. kaneel

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Smelt de chocolade au ban marie (in een kom boven een laagje kokend water) en zet even apart om af te koelen zodra de chocolade helemaal is gesmolten.
  2. Klop de slagroom met de kaneel totdat er losse pieken zijn (klop de slagroom niet te stijf).
  3. Roer vervolgens de crème fraîche door de gesmolten chocolade. Schep 1/3 van het slagroom bij het chocolademengsel en roer het erdoor. Vouw vervolgens de rest van de slagroom door de chocolademousse, totdat alles goed gemengd is.
  4. Verdeel de chocolademousse over 2 kommetjes en schaaf er wat chocolade over.

Om het helemaal af te maken kun je er natuurlijk wat rood fruit, zoals aardbeien of frambozen, bij serveren, maar deze chocolademousse is ook zonder heel erg lekker!
Geen date vanavond? Geniet dan samen met je vriendinnen (of alleen natuurlijk) van deze heerlijke chocolademousse, terwijl je lekker relaxed op de bank hangt.

Fijne Valentijnsdag!

Liefs,
Floortje

Chocomousse_2