Chinese kipschotel

Chinese schotel close

Tijdens mijn tijd in Hong Kong ben ik er wel achter gekomen dat het Chinese eten zoals het wij hier in Nederland kennen heel erg anders is dan het ├ęchte Chinese eten.
Dit gerecht is een goed voorbeeld van het authentieke Chinese eten, dat zich vooral kenmerkt door veel groenten en geen overdaad aan saus. Daardoor dus ook ideaal voor de mensen die op hun lijn letten of bezig zijn met afvallen.

Het boodschappenlijstje voor twee personen ziet er als volgt uit:

  • 100 gram rijst
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 4 bosuitjes, in ringen
  • 1/2 zak Chinese wokgroente
  • 1 zoete puntpaprika, in blokjes
  • 2 tl. vers geraspte gember (eventueel kun je ook gemberpoeder gebruiken)
  • 1 tl. 5 spice kruiden (of Chinese kruiden)
  • 2 el. sojasaus
  • Peper en zout

De bereidingswijze:

  1. Breng een pan met water en een 1tl. zout aan de kook, voeg de rijst toe en kook deze volgens de verpakking gaar. Giet de rijst af en laat nog even staan met het deksel op de pan.
  2. Verhit ondertussen wat olie in een wok en bak de kip in ongeveer 5 min. al rondscheppen bruin. Haal daarna de kip uit de pan en zet deze even apart.
  3. Verhit opnieuw een klein beetje olie in de pan en bak de bosuitjes, paprika en wokgroente ongeveer 3 minuutjes in de pan.
  4. Zet het vuur lager, voeg de gember en kruiden toe en schep het alles even goed door elkaar. Voeg vervolgens de kip en de sojasaus toe en laat het al roerend nog eens 2 minuten garen.

Binnen 25 minuten staat deze heerlijk geurende Chinese kipschotel op tafel.
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden, mijn gedachten gaan ondertussen even terug naar China!

Smakelijk eten!

Liefs,
Floortje

Foto's 2013-04-05 04.19.13 PM

One thought on “Chinese kipschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *