Chiligarnalen met Thaise rijst

Chiligarnalen 2

Deze chiligarnalen met Thaise rijst is het perfecte eenpansgerecht. Je doet alles samen in de pan, op het eind leg je er nog even de garnalen op en je gerecht is af! Bijkomend voordeel: weinig afwas en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Ik maakte dit na het sporten en dat was ideaal, want het was snel klaar en ik hoefde niet zo veel meer te doen. Daarna kon de Mr. mooi die ene pan afwassen en ik lekker gaan douchen!

Ingredi├źnten voor 2 personen:

  • 150 gram jasmijnrijst
  • 560 ml water
  • 125 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 3 citroenblaadjes, in reepjes
  • 12 grote, rauwe garnalen, schoongemaakt
  • 2 theelepels geraspte gember
  • 2 theelepels chilipasta
  • koriander en limoen, om te serveren

Bereiding:

  1. Doe rijst, water, kokosmelk, gember, citroenblaadjes en een snufje zout in een pan op halfhoog vuur. Breng aan de kook en kook 12 minuten tot er lucht omhoog komt en vrijwel alle vocht is geabsorbeerd.
  2. Haal de garnalen door de gember en de chilipasta en leg ze op de rijst. Dek af en kook nog 2 minuten.
  3. Neem van het vuur, laat het deksel op de pan en zet afgedekt nog 3 minuten weg.

Serveer de garnalen en rijst met wat koriander en partjes limoen.

Liefs,

Marjolijn

Chiligarnalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *