Brushetta met tomaat

Brushetta 2
Vandaag trappen we het vegetarische menu af met deze heerlijke brushetta met tomaat. Bij brushetta denk je misschien niet meteen aan kerst, maar ze vallen eigenlijk altijd wel in de smaak. Ze zijn het perfecte hapje om een etentje mee te beginnen, dus wij vonden dat ze ook met de kerstdagen niet mochten ontbreken. Gebruik wel goede olijfolie, want dat proef je er echt in terug. Dit is trouwens ook een erg lekker hapje voor tijdens de jaarwisseling!

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ciabatta, liefst vers en anders al afgebakken in de oven
  • Peper & Zout

Bereiding:

  1. Voor de tomatensalsa kruis je de tomaten in en dompel je ze enkele seconden onder in kokend water. Spoel ze vervolgens af onder koud water, waarna je ze kan ontvellen. Snijd het vruchtvlees in blokjes en breng op smaak met wat olijfolie en peper & zout.
  2. Pers de knoflook uit en roer samen met de olijfolie om.
  3. Verwarm een grillpan op het vuur. Snijd de ciabatta in 12 stukjes en rooster ze in de grillpan zonder olie of boter, totdat ze van die mooie grillstrepen hebben.
  4. Bestrijk de plakjes ciabatta dun met knoflookolie en leg de tomatenblokjes erop. Garneer eventueel met wat blaadjes verse basilicum.

Smakelijk!

Marjolijn en Floortje

 Brushetta1