Bosvruchtentaart

BosvruchtentaartAfgelopen zondag was het World Baking day, dé dag waarop je iets lekkers bakt voor degene om wie je het meeste geeft. Natuurlijk kon ik deze dag niet ongezien voorbij laten gaan (elk excuus om te bakken, grijp ik met beide handen aan) en dus dook ik meteen de keuken in. Een paar dagen daarvoor had ik de allernieuwste editie van Sweet Bakery in huis gehaald en daarin stond een heerlijke aardbeientaart. Ik heb het recept iets aangepast en de aardbeien vervangen voor bosvruchten. Fruit doet het altijd erg goed en met het hele gezin hebben we in het zonnetje genoten van een heerlijk stukje taart. Het fruit hoef je vooraf niet te ontdooien, dus je kunt meteen aan de slag! Benieuwd naar het recept van deze bosvruchtentaart? Lees dan snel verder.

Voor 12-14 stukken taart heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gr. diepvriesfruit (niet ontdooid)
  • 200 gr + een beetje zachte boter
  • 200 gr. + een beetje bloem
  • 150 + 50 gr. suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gr.)
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 4 el. maizena
  • 3 tl. bakpoeder
  • 50 gr. pijnboompitten

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ronde bakvorm van 30 cm. doorsnee in met wat boter en bestuif met bloem.
  2. Klop 200 gr. boter, 150 gr. suiker, de vanillesuiker een snufje zout met een handmixer tot een romig mengsel. Voeg een voor een de eieren en 4 el maizena toe aan het mengsel en blijf kloppen. Voeg 200 gr. bloem en het bakpoeder toe en spatel het luchtig door het botermengsel.
  3. Schenk het beslag in de bakvorm en strijk glas. Verdeel de bosvruchten over het beslag. Strooi de pijnboompitten en 50 gr. suiker over het fruit.
  4. Bak de taart 50-60 minuten in de oven. Dek de taart eventueel af met aluminiumfolie als deze te donker wordt. Neem de taart uit de oven en laat afkoelen.

Veel bakplezier!

Liefs,
Floortje