Bosvruchtenmuffins

Bosbessenmuffin 1Aankomend weekend is het alweer Pasen. Aangezien Pasen vaak in het teken staat van gezellig met de familie bij elkaar zijn en lekker eten, vind je de komende dagen allerlei paasrecepten op de site.

Tijdens de paasbrunch geniet je natuurlijk van al die lekkere broodjes, maar iets zoets kan ook zeker niet ontbreken. Deze bosvruchtenmuffins zijn niet zo heel zoet, waardoor je ze prima bij het ontbijt kan eten. Ideaal voor Pasen dus! Natuurlijk kun je de bosvruchten vervangen door ander fruit, bijvoorbeeld door bosbessen of frambozen.
Het recept van deze muffins komt uit het kookboek ‘Fast, fresh and simple’ van Donna Hay en daar is geen woord aan gelogen. Je bent ongeveer een kwartiertje bezig met de voorbereidingen en na 30 minuten zijn deze muffins al klaar! De muffins zijn lekker luchtig van binnen en door wat suiker op de bovenkant te strooien krijg je een lekker krokant korstje.

Voor 12 muffins heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 375 gram bakmeel
  • 1 tl. bakpoeder
  • 220 gram kristalsuiker
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 125 ml melk
  • 1 ei
  • 1 tl. vanille extract
  • 300 gram bosvruchten (je kan hiervoor prima bosvruchten uit de vriezer gebruiken)
  • Beetje kristalsuiker om over de muffins te strooien

Deze muffins maak je zo:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vul je muffinvorm met papieren vormpjes.
  2. Meng het meel, bakpoeder en de suiker in een kom.
  3. Doe de olie, melk, het ei en de vanille in een andere kom en klop dit even goed door elkaar.
  4. Giet de vloeibare ingrediënten bij de droge en roer het voorzichtig door elkaar. Roer vervolgens de bosvruchten door het beslag.
  5. Schep het beslag in de muffinvormpjes, strooi wat suiker over de muffins en bak ze gedurende 30-35 minuten in de oven. Controleer of de muffins gaar zijn met behulp van een cocktailprikker.

Geniet van deze muffins!

Liefs,
Floortje

 Bosbessenmuffin top