Borstplaat

Bij Sinterklaas hoort natuurlijk ook borstplaat. Vorig jaar heb ik het al eens proberen te maken, maar toen wilde het maar niet stollen. Dit jaar dus in de herhaling maar nu samen met Floortje. Ik had verschillende recepten bekeken en uiteindelijk werd het onderstaand recept. Nu kan je nog variëren door er een stickje espresso (oploskoffie) of cacaopoeder door heen te roeren, maar wij besloten om het naturel te houden. Gelukkig waren we met zijn tweetjes, want je moet echt snel werken als het mengsel in de vormpjes gegoten moet worden. Ook hadden wij nog een brownievorm bekleed met bakpapier, waar we de overgebleven borstplaat ingoten. Hier kan je dan ook stukjes afbreken of snijden. En let ook op dat de suiker heel erg heet is! Ik verbrandde Floortjes vinger per ongeluk, gelukkig niet die van mijzelf 🙂

Ingrediënten:

  • 500 gram witte basterdsuiker
  • 175 ml slagroom
  • 50 gram boter

Bereiding:

  1. Leg op een glad oppervlak bakpapier en leg daar de uitsteekvormpjes op.
  2. Doe de suiker, slagroom en boter in een pan en breng op laag vuur aan de kook. Laat al roerende 20-25 minuten inkoken tot er nog tweederde van het mengsel over is en alle suiker is opgelost.
  3. Neem de pan van het vuur en roer tot het mengsel niet meer borrelt en het ondoorzichtig wordt.
  4. Nu moet je snel gaan werken! Schenk het mengsel in de vormpjes.
  5. Laat het mengsel helemaal afkoelen. Zet de vormpjes op hun kant als je witte stipjes ziet, zo kan de onderkant ook uitharden.

Smakelijk!

Marjolijn en Floortje