Blini’s met avocadocrème en garnalen

Blini's met avocadocrème en garnalen
Vandaag en morgen komen de recepten online van het laatste kerstmenu dat geheel in het teken van vis staat. We beginnen dit menu met deze blini’s met avocadocrème en garnalen, die het perfecte hapje zijn om je avond feestelijk te beginnen. Een blini is een deeggerechtje uit het West-Europa en ze lijken een beetje op poffertjes. Zo worden ze in Rusland vaak gegeten met boter of met gerookte zalm of kaviaar. Maar ze worden ook bij de thee geserveerd in combinatie met jam, honing of kaas. Op internet kun je veel recepten vinden om je eigen blini’s te maken, maar vanwege de drukte rondom de kerstdagen kun je ook voor ‘gemak’ gaan en kant-en-klare blini’s kopen. Nieuwsgierig naar deze verrassende amuse? Lees dan snel verder!

Voor 16 blini’s heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 4 el. crème fraîche
  • 150 gr. roze garnalen
  • 16 blini’s
  • peper & zout

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Verwarm de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking (of maak je eigen blini’s).
  2. Halveer de avocado’s en schep het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees fijn met een vork en meng dit met de crème fraîche. Wanneer je een fijne crème wilt, kun je het vruchtvlees ook pureren met een staafmixer. Breng op smaak met peper & zout.
  3. Verdeel de avocadocrème over de blini’s en garneer deze vervolgens met de roze garnalen.

Eventueel kun je de garnalen ook vervangen voor stukjes gerookte zalm of (indien je niet van vis houdt of een combinatie wil maken) door stukjes gerookte kip.

Liefs,
Marjolijn & Floortje

Blini's met avocadocrème en garnalen 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *