Biscuitrol met aardbeien

Afgelopen zondag was het Vaderdag en daar hoort natuurlijk iets lekkers bij! Pap’s favoriete taart is toch wel een biscuitrol, gevuld met slagroom en vers fruit. De keuze was snel gemaakt, alleen moesten we nog een goed recept vinden. Gelukkig ontvingen we een tijdje terug hét bakboek Tarte Tatin van de Franse top patissier Ginette Mathiot en natuurlijk stond daar het recept voor de klassieke biscuit rol in (de review volgt later). Het werd uiteindelijk een zomere biscuitrol met aardbeien. En pap…die was maar al te blij met z’n eigen biscuitrol voor Vaderdag. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Voor 1 biscuitrol heb je de v0lgende ingrediënten nodig:

 • gesmolten boter om bakblik in te vetten
 • 4 eieren, gesplitst
 • 120 gr. fijne suiker
 • snufje zout
 • 100 gr. bloem
 • 1 bekertje slagroom
 • 1 zakje klopfix
 • 1 zakje vanille-suiker
 • 125 gr. aardbeien, schoongemaakt en klein gesneden

De bereidingswijze is als volgt:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een rechthoekige bakvorm (of bakplaat) in met wat gesmolten boter, bekleed met bakpapier en vet ook het bakpapier in met wat gesmolten boter.
 2. Klop de eierdooiers met 100 gr. suiker en een snufje zout tot een licht mengsel, totdat het ongeveer 3 keer in volume is toegenomen. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Zeef de bloem in 2 of 3 portier door het eiermengsel.
 3. Klop het eiwit met de rest van de suiker tot je stijve pieken hebt. Meng 1/3 van het eiwit door het beslag, om het lichter te maken, en meng er vervolgens voorzichtig de rest van het eiwit door.
 4. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakvorm, strijk het glad en zet de bakplaat voor 8-10 minuten in de oven.
 5. Stort de nog warme cake op een theedoek en rol de cake op (begin hiervoor aan de lange kant). Door de theedoek beschadigd te cake niet. Laat afkoelen en rol de cake weer uit. Klop de slagroom met de klopfix en de vanille-suiker stijf. Verdeel de slagroom en de aardbeien over de cake en rol de cake weer op. Strooi als finishing touch nog wat poedersuiker over de taart.

In totaal duurt het maken van de cake zo’n 25 minuten. Wij hebben op zaterdag de cake gemaakt en hem de volgende dag gevuld met de slagroom en de aarbeien.

Geniet ervan!

Liefs,
Floortje