Basisrecept: roerdeeg met appel

Roerdeeg 3

Wanneer je van bakken houdt, is het altijd handig als je een aantal basisrecepten voor deeg kent. Het deeg dat het meest gebruikt wordt is zanddeeg, want weer onder te verdelen is in een aantal verschillende soorten deeg waarbij de bereiding verschilt. Je hebt het welbekende kruimeldeeg, een wrijfdeeg en een roerdeeg. Een roerdeeg is een deeg waarbij je, de naam zegt het al, de ingrediënten door elkaar roert. Het is waarschijnlijk het makkelijkste deeg om te maken en daarom deel ik vandaag het recept met jullie! Heerlijk in combinatie met fruit en wat suiker.

Voor 1 taart heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 125 gram zachte boter
  • 125 gram suiker
  • 3 eieren
  • 200 gram bloem
  • 2 tl. bakpoeder
  • snufje zout
  • 1-4 el. melk
  • 500 gr. fruit

En zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Mix de boter en suiker tot een schuimig mengsel.  Voeg de eieren toe en mix het geheel goed door totdat de suiker helemaal is opgenomen.
  3. Voeg de bloem, het bakpoeder en een snufje zout toe en roer het tot een samenhangend beslag. Wanneer het beslag te stroperig is, voeg er dan 1-4 el. melk aan toe.
  4. Giet het beslag in een ingevette springvorm (doorsnede van 26 cm.) of spreid het uit over een ingevette bakplaat.
  5. Verdeel het fruit over het beslag en druk het fruit er een beetje in.
  6. Zet de taart in de oven en bak hem in 40 – 50 minuten gaar. Controleer met een cocktailprikker of de taart gaar. Haal de taart uit de oven, strooi er wat kristalsuiker en/of kaneel over en laat de taart afkoelen.

Lekker met een flinke dot slagroom of custard.

Smakelijk en veel plezier met bakken!

Liefs,
Floortje

 Roerdeeg 1