Appelmuffins – Foodblogswap

Appelmuffins 2

De maand september is alweer bijna voorbij, tijd dus voor een nieuwe foodblogswap. Deze maand mochten we iets koken van shelikesbento.blogspot.nl. We moesten eerst even opzoeken wat een bento is, maar dat is een veelvoorkomende lunchmaaltijd in Japan. Het kan uit allerlei dingen bestaan, maar over het algemeen zitten er veel gezonde dingen in zo’n lunchbox. We hebben heel veel leuke en nieuwe dingen voorbij zien komen, maar uiteindelijk werd het iets heel anders. Van tante A-M hebben we namelijk meer dan 10 kilo appels gekregen, dus we hebben het nuttige met het aangename gecombineerd. Het zijn uiteindelijk deze appelmuffins geworden, omdat ze er lekker uitzien en stiekem omdat we gewoon zin hadden in iets zoets.

Het recept hebben we hier en daar een beetje aangepast. In plaats van gewoon meel te gebruiken, hebben wij gekozen voor zelfrijzend bakmeel, waardoor je ook geen bakpoeder meer hoeft toe te voegen. Daarnaast hebben wij boter i.p.v. olijfolie gebruikt en basterdsuiker i.p.v. gewone suiker.
Voor 10 muffins heb je de volgende ingredi├źnten nodig:

 • 2 – 3 kleine appels, geschild en in dunne partjes gesneden
 • 200 gram boter
 • 150 gram bruine basterdsuiker
 • 2 eieren
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
 • 2 theelepels kaneelpoeder
 • 1/2 citroen, schoongeboend en geraspt

De bereidingswijze is als volgt:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Smelt de boter en roer de basterdsuiker erdoorheen.
 3. Klop de eieren los. Schep het bakmeel en de losgeklopte eieren door het botermengsel. Schep als laatste de kaneel, de appelschijfjes en de citroenrasp door het beslag.
 4. Schep het beslag in de muffinvormpjes en bak in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Controleer of de muffins gaar zijn met behulp van een cocktailprikker.

Smakelijk en een fijn weekend alvast!

Liefs,
Marjolijn & Floortje

p.s. Kijk ook even op de site van Paul Oosten, want hij kookte deze maand van onze blog!

Appelmuffins 1