Appelcompote

Appelcompote 1

Eerder kon je al lezen dat Marjolijn en ik kilo’s appels hebben gehad van tante A-M. Majolijn maakte er een heerlijke appel tarte tatin mee, maar alleen maar zoete dingen is natuurlijk niet echt goed voor onze lijn. Maar goed, wat maak je er dan mee? Een van de lekkerste bijgerechten vind ik appelcompote, dus de keuze was voor mij al vrij snel gemaakt. Niet dat ik het bij elk gerecht eet, maar bij gebakken aardappeltjes of frietjes vind ik een paar lepels appelmoes geen straf. Dit recept komt uit een boekje dat bij mijn weckpotjes zat en ik wist niet dat het zo makkelijk was om zelf appelcompote te maken! Voortaan maak ik mijn appelcompote zelf. Deze versie smaakt niet al te zoet en heeft nog een fris zuurtje, een aanrader dus.

Voor ongeveer 800 gr. appelmoes heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 kg. moesappels
  • 12 el. suikers
  • 200 ml water

En zo ga je te werk:

  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes.
  2. Schep de suiker en het water door de appel en breng het aan de kook.Kook de appels in 10 minuten tot compote. Wanneer je een fijnere compote wilt, stamp de appels dan nog even fijn met een pureestamper.
  3. Schep de appelcompote in schone weckpotten en sluit ze. Keer de potten om en laat ze 15 minuten omgekeerd afkoelen. Keer ze weer en laat verder afkoelen.

Ongeopende potten kun je het best bewaren op een koele, donkere plek, waardoor je ze wel enkele maanden kan bewaren. Geopende potten moet je bewaren in de koelkast.

Maken jullie je appelcompote zelf of gaan jullie toch voor een kant en klaar potje uit de supermarkt?

Liefs,
Floortje

Appelcompote 2

2 thoughts on “Appelcompote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *