Appelbeignets

appelbeignets1

Morgen is het alweer oudejaarsdag! Heel cliché, maar wat vliegt zo’n jaar toch altijd snel voorbij. Voor ons was 2013 het jaar waarin we onze foodblog zijn begonnen en we krijgen er steeds meer plezier in. En ook de stijgende lijn van de bezoekersaantallen draagt daaraan bij. Ook voor 2014 zitten we alweer bomvol met leuke (en lekkere) ideeën, maar eerst moet er nog iets lekkers op tafel komen voor tijdens de jaarwisseling. Natuurlijk kunnen de oliebollen en een glaasje champagne niet ontbreken tijdens het aftellen, maar deze heerlijke appelbeignets zijn een ware traktatie voor jezelf en je gasten. Wij hadden ze nog nooit gemaakt, maar binnen een half uurtje hadden wij al de appelbeignets al op een schaal liggen en konden we de eerste alvast even voorproeven. Via deze weg wensen wij iedereen een hele fijne jaarwisseling en tot 2014!!

Voor 20 appelbeignets  heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 6 el. witte basterdsuiker
 • 2 el. kaneelpoeder
 • 5 appels (bijv. goudreinetten)
 • 1 ei
 • 250 gr. zelfrijzend bakmeel
 • 1 tl. zout
 • 1 flesje bier
 • Olie om in te frituren
 • Poedersuiker, om te bestuiven

De bereidingswijze is als volgt:

 1. Schil de appels, boor met een appelboor de klokhuizen eruit en snijd de appels in plakken van +/- 1,5 – 2 cm. dik.
 2. Meng in een diep bord de basterdsuiker met de kaneel en wentel de appelplakken door het mengsel.
 3. Zeef in een kom het bakmeel met 1 tl. zout en meng het ei erdoor. Schenk al roerend het bier erbij en blijf net zolang roeren totdat je een glad beslag hebt.
 4. Verhit de olie in een frituurpan tot 175 graden (of gebruik eventueel een diepe pan voor het op gasfornuis). Haal met een vork de appelplakken door het beslag en laat ze vervolgens in de hete olie glijden. Frituur de appelbeignets in ca. 4 minuten goudbruin (keer ze halverwege even met vork).
 5. Haal de appelbeignets met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Deze heerlijke appelbeignets kun je zowel warm als koud eten. Bestrooi ze vlak voor het serveren met een laagje poedersuiker.

Fijne jaarwisseling alvast!

Liefs,
Marjolijn & Floortje

appelbeignets2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *