Andijviestamppot met ei

Andijviestamppot close-up

Helaas, de winter is nog niet voorbij in ons kikkerlandje. Ondanks dat de temperaturen vorige week flink stegen, zijn de straten vandaag weer bedekt met een laag sneeuw. Tijd voor stamppot dus!
Deze stamppot met andijvie en ei uit het Delicious tijdschrift stond al een tijdje op mijn lijstje, dus de keuze was snel gemaakt. In dit gerecht wordt yoghurt gebruikt, wat een eigen smaak aan de stamppot geeft. Wanneer je niet van yoghurt houdt, kun je dit eventueel ook vervangen door melk. Ondanks dat stamppot lekker winters is, heeft deze andijviestamppot een lekker frisse smaak en ik denk dat deze dan ook prima smaakt wanneer het weer wat warmer is.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

 • 1,5 kilo aardappels, geschild en in stukken gesneden
 • 4 eieren
 • 300 ml yoghurt
 • 500 gram gesneden andijvie
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 el olie

De bereidingswijze:

 1. Kook de aardappels in kokend water met zout in ongeveer 20 minuten gaar.
 2. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en de helft van de andijvie kort aan.
 3. Breng een steelpan met water aan de kook. Kook de eieren in 5 minuten zacht, laat ze onder stromend koud water schrikken en pel ze voorzichtig.
 4. Giet de aardappels af en stamp ze tot een smeuïge puree. Schep de ui en alle andijvie erdoor, voeg de yoghurt toe en meng het goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
 5. Schep de stamppot op de borden en leg vervolgens het ei op de stamppot. Prik met een mes in het ei zodat de dooier mooi over de stamppot vloeit.

Smakelijk eten!

Liefs,
Floortje

Andijviestamppot