5 x recepten voor oud & nieuw

oudjaarJeetje, wat gaat de tijd toch hard! Zat heel Nederland vorige week nog gezellig aan het kerstdiner, is het morgen alweer tijd om het jaar 2014 af te sluiten. Zo’n oudejaarsavond heeft toch altijd wel iets speciaals. Je sluit het ene jaar af en het volgende staat alweer op het punt om te beginnen. En terwijl je nog heel eventjes stil staat bij alles wat er is gebeurd is, is het ook meteen tijd om plannen te maken voor 2015. Zelf heb ik verder niet zo heel veel met oud & nieuw, ik heb zelfs nog geen plannen haha. Een flesje Asti in de koelkast en wat leuke muziek op de tv en het nieuwe jaar begint goed voor mij. Maar mocht je iets leuks hebben gepland met vrienden/familie, dan zijn een paar lekkere hapjes natuurlijk altijd welkom! Hieronder vind je 5 heerlijke hapjes die op oudejaarsavond zeker niet zullen misstaan.

Filodeeghapjes met geitenkaas
Filodeeghapjes doen het altijd goed en zijn daardoor het perfecte (borrel)hapje. Lekker krokant en dan die warme, gesmolten geitenkaas. Hmm yummie, natuurlijk kun je ze ook vullen met andere ingredienten, zoals kip of groenten. Ook fijn; je kunt ze prima afbakken in de oven, daar worden ze niet zo vet van.

Filodeeghapjes met geitenkaas 1

Gehaktballetjes met ei
Zeg je Nederland, dan zeg je gehaktballetjes. Dit oer-Hollandse borrelhapje mag natuurlijk niet ontbreken tijdens Oudejaarsavond. In plaats van de eitjes kun je ook wat zongedroogde tomaatjes en olijven door het gehakt mengen.

Gehaktballetjes met ei 2

Brushetta met tomaat
Brushetta doet het bij elk feestje goed, dus ook tijdens de jaarwisseling. Het enige wat je nodig hebt is een lekker stokbrood, rijpe tomaten en goede olijfolie. Je kunt de gesneden tomaten anders ook in een klein schaaltje doen, zodat je gasten het zelf op een broodje kunnen doen. Scheelt voorbereidingstijd.

Appelbeignets
Oliebollen en appelbeignets; 2 dingen die al jaren lang met oud & nieuw worden gegeten. Heerlijk met een glaasje champagne of (zelfgemaakte) gluhwein. Moeilijk maken zeg je? Helemaal niet, in elk geval niet met dit super makkelijke receptje. Enig nadeeltje aan dit heerlijke receptje; na het bakken moet de frituurolie worden vervangen!

Oranje kaasrondjes
Nog zo’n heerlijke Hollandse snack; kaasrondjes. Super lekker én ze staan binnen een mum van tijd op tafel!

Fijne oudejaarsavond en alvast een heel sprankelend, gezond én culinair nieuwjaar. Ook in 2015 zijn we weer terug met Zusjes koken over.

Liefs,
Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *